Eszterházy torta tésztája:
10 db tojásfehérjét habbáverünk, hozzáadunk a habverés végén 30 dkg cukrot apránként, majd beleforgatunk 33 dkg darált diót és 2 dkg lisztet. 5 kerek lapot kenünk belőle, és 220 C'-os sütőben kisütjük.
Eszterházy torta krémje:
0,5 dkg zselatinport megduzzasztunk 0,5 dl hideg vízben. 2,5 dl tejet egy csomag vaníliás cukorral felforralunk. 5 db tojássárgáját 12 dkg cukorral hikeverünk, majd a forrásban lévő tejbe öntjük. Gyorsan keverve felforraljuk, és hozzáadjuk a duzzasztott zselatint. Ha kihült ez a massza, akkor kikeverjük 30 dkg vajjal, 5 dkg darált dióval és 0,5 dl konyakkal.
Eszterházy torta töltése:
Az Eszterházy lapokat megspricceljük egy kis konyakkal, majd beletöltjük a krém 80%-át. Körbehúzzuk krémmel, de a tetejét nem! A tetejét lekenjük felforralt baracklekvárral.
Eszterházy torta fondan bevonata:
Langyosra melegítünk 30 dkg fondant és áthúzzuk a torta tetejét. Az olvasztott csokoládét fecskendező zsákba töltjük és 2 cm-es távolságra felspricceljük rá a jellegzetes mintát. A még meg nem kötött fondanba késsel fel és lefele húzva kialakítjuk az Eszterházy torta jellegzetes rácsos motívumát.
Az oldalát bevonhatjuk tejszínhabbal, és szeletelt mandulával.