Adventi sütik
seiya maga 2004.12.02. 13:44
Nézelődtem oldalakon, és találtam pár sütit... ide másolom őket, hátha valaki pont ezt keresi. :-))
Adventi muffin
Hozzávalók 12 darabhoz:
20 dkg aszalt sárgabarack
5 dkg mazsola
3 evőkanál barackpálinka
12,5 dkg vaj
10 dkg cukor
25 dkg liszt
fél csomag sütőpor
fél mokkáskanál őrölt fahéj
fél mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék
2 tojás
1 evőkanál méz
fél dl tej
|
Előkészítés: Az aszalt barackot és a mazsolát apró darabokra vágjuk, és összekeverjük a barackpálinkával. A vajat felolvasztjuk, és a muffinformát kikenjünk vele. A maradék vajat félretesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Elkészítés: A cukrot összekeverjük a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal és mézeskalács fűszerkeverékkel. Hozzáadjuk a barackot és a mazsolát. A tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, a mézet és a tejet. Kanalanként a lisztes keverékhez adjuk. Ne legyen túl folyékony a massza! A tésztát a formába töltjük és a sütőben kb. 20 percig sütjük.
|
Habcsók
Hozzávalók kb. 25 darabhoz:
2 tojásfehérje
15 dkg porcukor
3 dkg étkezési keményítő
|
Előkészítés: Kibélelünk sütőpapírral egy nagy tepsit. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Elkészítés: A tojásfehérjéket tiszta tálban, tiszta habverővel, egy csipet sóval kemény habbá verjük, közben apránként beleszitáljuk a 10 dkg porcukrot. A hab olyan kemény legyen, hogy ha késsel belevágunk, a nyoma megmaradjon. A maradék 5 dkg porcukrot elkeverjük az étkezési keményítővel, habra szitáljuk, és óvatosan összeforgatjuk. A masszát habzsákba töltjük, és kisebb „csókokat” nyomunk a tepsire. A sütő középső rácsán kb. 15 percig sütjük, majd elzárjuk a sütőt, és további 2-3 órát a sütőben hagyjuk száradni.
Konyakos praliné
Hozzávalók 25 darabhoz:
10 dkg fehér csokoládés tortabevonó,
50 darab praliné- vagy minyonpapír
A töltelékhez:
10 dkg tejszín,
2 teáskanál instant kávé,
4 cl konyak,
20 dkg tej tortabevonó,
2 deka fehér csokoládés tortabevonó
|
Elkészítése: Két darab süti alátétet fogjunk össze, egy ecsettel kenjük meg az olvasztott tortabevonóval, ha kihűlt, még egyszer ismételjük meg a műveletet. Hagyjuk megkeményedni, majd szedjük le róla a papírt. A töltelékhez főzzük fel a tejszínt, vegyük le a tűzhelyről, keverjük bele a kávét. Adjuk hozzá a konyakot és a felolvasztott tortabevonót. A konyhai robotgép kézi mixerével keverjük meg. Hagyjuk kihűlni, majd a robotgéppel verjük fel. A masszát töltsük habzsákba, majd nyomjuk a csokira. A fehér tortabevonóval egész vékony csíkokat húzzunk a pralinéra. | |
További receptek:
Mind megette
|